Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Lek og læring i barnehagen

Vi legger vekt på at leken i barnehagen er en arena der barn utvikler seg i samspill med andre barn og voksne. Gjennom samspill med andre barn, utvikles vennskap. Gjennom vennskap legges også et grunnlagt for felles opplevelser.

 

Gjennom leken får barna mulighet til å utvikle sosial kompetanse. Sosial kompetanse handler om å kunne samhandle positivt med andre barn i ulike situasjoner.

 

Lek i barnehagen preges av en balanse mellom frilek, voksenstyrt og regelstyrt lek. Barna leker automatisk, og vi er bevisst på at leken har en egenverdi. Vi gir tid og rom for lek. Vi benytter barnehagens areal, uteområde og nærmiljø. Vi er bevisst på å ha god tid til lek på turer i skogen eller andre steder vi reiser til med bussene våre.

 

Leken er verdifull for det enkelte barn og for felleskapet. Barn leker for å lære. Ved at barnehagen har et variert utvalgt av lekemateriale legges det til rette for lærerik lek. Vi legger til rette lek i smågrupper for drama, musikk, rollelek, språk og motorikk.

 

I år jobber vi med at vi voksne deltar i barns lek etter barnas initiativ og observerer når det er bruk for å tilføre nye elementer i leken for å sikre videre utvikling. 

Personvern