Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Omsorg og trygghet i barnehagen

Gjennom omsorg styrker vi barns forutsetninger for å utvikle tillit til seg selv og andre og ha gode relasjoner. Vi legger til rette for at barna opplever trygghet, glede og trivsel i hverdagen. Vi gir barna meningsfylte aktiviteter og varierte utfordringer i et miljø preget av humor, glede, kreativitet og omtanke.

 

Barn er forskjellige og vi møter dem derfor ulikt. Slik ivaretar vi den enkeltes behov for blant annet trøst, anerkjennelse og ros. Vi er bevisst på å ha en god dialog med foreldrene. Målet er at foreldre/foresatte føler seg trygge på at barna deres får den omsorg de skal ha i barnehagen. 

 

Omsorg er et grunnleggende behov barn har og er en viktig forutsetning for trygghet og trivsel i barnehagen. Dette for å utvikle empati og nestekjærlighet. Personalet skal i sin tilstedeværelse være en støtte i barns lek og utvikling i samhandling med andre.

 

Personalet i barnehagen skal:

  • Se og møte barna og deres ulike omsorgsbehov.
  • Ha trygge rammer og gode rutiner
  • Støtte og oppmuntre barna til å vise omsorg for andre og til selv å kunne ta imot omsorg.
  • Være gode rollemodeller.
  • Ha samlinger med tema sosial kompetanse.
Personvern